29 mei 2023

Interview met Marjol Nikkels over het belang van professioneel Casemanagement, zeker nu de AVG is ingevoerd. Meer dan ooit is duidelijk dat je de verzuimregie moet overlaten aan professionals, dus zeker niet de leidinggevende en ook niet HR, maar de register-casemanagers. Een goed opgeleide casemanager stelt de juiste vragen aan de werknemer, weet welke vragen hij aan de bedrijfsarts moet stellen en hoe hij regie moet nemen op het hele proces. De focus ligt op een snelle terugkeer in het werk. Dat is belangrijk voor de werkgever, die immers de lasten draagt, maar juist ook voor de werknemer om te voorkomen dat hij op enig moment sterk in inkomen terug valt.

Zelf aanleveren?

Decasemanager.nl is een onafhankelijk nieuwskanaal met onderwerpen die interessant zijn voor casemanagers, re-integratiedeskundigen, inzetbaarheidsprofessionals en arbeidsdeskundigen. Kortom, iedereen die zich bezighoudt met inzetbaarheid van werknemers. Dé plek om uw mening en kennis te delen met anderen in ons werkveld. Ook uw bijdrage is welkom! Plaatsing van uw bijdrage is geheel gratis. Stuur uw bijdrage naar redactie@decasemanager.nl